OFFROAD OULU

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Hauskaa ja haasteellista maastoautoilu syksyä toivoo OffRoad Oulu ry.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.

Viestit - Paavo

Sivuja: 1 ... 123 124 [125] 126
1861
Myy, Osta ja Vaihda / O: Akselit
« : Helmikuu 06, 2004, 17:33:29 »
Tarvitaan 2 paria Volvo C303 akseleita. -Paavo / 050-511 9240

1862
Luurit vaan messiin ja Iinattiin huomenn alauantaina kahdeksi. Makkaraa ja sinappia ja polttopuita kans. Ei haittaa jos olis kahviakin. Lumiketjut?

1863
Yleistä keskustelua / Iinattiin ajelee
« : Helmikuu 06, 2004, 17:29:30 »
Vieläköhän siellä pääsee? No kokeillaan!

1864
Tekniikkaa/Rakentelua / maastorenkaat esim. 32-10,5-15?
« : Helmikuu 01, 2004, 21:36:49 »
Moi,

kyllä 7" vanne pitäis riittää kymppipuolikkaalle, esim. http://www.bfgoodrichtires.com/assets/pdf/all_terrain_ta_kd.pdf listaa 31x10,5 ja 33x10,5 vanneleveydeksi 7-9" (32x10,5 en löytänyt heti), ei ole STRO-kirjaa nyt esillä (lu: ei mulla sellaista (vielä) oo...), mutta nuo BFG:n taulukot ovat oleet kyllä samoilla linjoilla. Jos haluat olla 100% varma (ennen renkaiden ostoa tms.) niin pirauta jollekin katsastutkonttorille, kertovat kyllä puhelimessakin mielellään miten asia on, ainakin mulle ovat jaksaneet kiitettävästi hakea rengas- ja vannetietoa.

-Paavo

1865
Yleistä keskustelua / Videonauhat biteiksi
« : Tammikuu 30, 2004, 13:55:46 »
Moi,

sain vietyä videonauhurin tietokoneen viereen, ja tein koemielessä pienen digitointiharjoituksen, siirsin yhden camel trophy-nauhan kovalevylle (vajaa 3GB) ja pakkasin sen yhdelle CD-levylle mahtuvaksi mpegiksi, hyvin toimi, kuvan laatu vaan ei tietenkään vastaa deeveedeetä...

Niin se pointti oli siinä että jos jollakulla on nauhalla jotain joka pitäis saada levylle, niin se onnistuu kohtuu helpolla, jos nauha ei ole VHS:ää niin sitten pitää tuoda sitä nauhaa pyörittävä laitekin mukana, tietsikassa on komposiitti-RCA- ja SVHS-liittimet kuvalle ja normaali stereoliitäntä äänelle (3.5mm plugi tai 2*RCA).

-Paavo

1866
Tapahtumia / 11.06.2004 Ylläs Trophy 2004 III
« : Tammikuu 26, 2004, 16:28:56 »
Lainaus
Onkos Oulusta menijöitä Ylläkselle?


On on! Siis meikä ainakin, jonkunlainen käsitys on että muitakin innokkaita olis, ilmiantakoon kukin itsensä.

-Paavo

1867
Tekniikkaa/Rakentelua / 2004-01-25
« : Tammikuu 25, 2004, 19:13:25 »
Ja tänään sain siis aikaiseksi sen verran, että ehjäsin maijalammella möksähtäneen CD-vaihtajan, ei sinä oikeastaan isompaa vikaa ollut, yksi tanko ja yksi tuki olivat hieman vääntyneet eli vinossa, nyt taas ganes luukuttaa! Otin samalla käyttökopiot levyistä, ne jos olis menneet hajalle niin olisin kiroillut vielä ens kesänäkin, kiekkoja oli tusina parhaasta päästä, niiden menetys olis kirpaissu aika kovaa.

Ja oikaistun ja vahvistetun alasuojan laitoin myös paikoilleen, säädin samalla uutta ohjaustankoa hieman, että ratti on suorassa kun auto menee suoraan.

-Paavo

1868
Tekniikkaa/Rakentelua / Rakentelua ja remonttia: Paavon Range
« : Tammikuu 25, 2004, 19:07:54 »
Moi,

eli tällaista mulla on suunnitteilla:

- akselilukkojen alipaineohjaus
- kattoteline valoille ja vararenkaalle
- kylkipalkit odottelee alleliimaamista
- vararenkaan ja -vanteen hommaus

-Paavo

1869
Hiihaa!

Lainaus
Joo on se mutta meidän mekaanikko on välillä aika laiska... Sain kuitenkin levyt siitä pois, ja pieniä toiveita on myös laitteen toimimisesta, en kuitenkaan enää uskalla laittaa siihen alkuperäisiä levyjä, pitää polttaa käyttökopiot mutta en ehtinyt eilen aihiokauppaan.


Avasin soittimen vielä kerran, ja huomasin yhden lievästi taipuneen kohdan, oikaisin sen varovasti (huomaatteko, ei mullakaan aina ole leka kädessä), ja nyt rokettirolli pauhaa taas!

-Paavo

1870
Tekniikkaa/Rakentelua / Sähköä vinssille ?
« : Tammikuu 25, 2004, 14:12:20 »
Moi,

niissä mun hankkimissa akuissa tuon CCA (tai mikä se lyhenne nyt onkaan) on 760A, ja nämä on ihan tavallisia auton käynnistysakkuja, taisivat maksaa muistaakseni kympi tai kax enemmän kuin exiden perusakku, kun halusin sellaisen josta ei valu hapot ulos jos akku (=auto) joutuu ylösalaisin.

Ja tietty riippuu millaista vinssiä aikoo pyörittää, pienemmille (8000 jne.) yksi akku tietty riittää paremmin.

Mutta tottakai kaksi akkua voimii vinssikäytössä paremmin kuin yksi, senkin takia että niitä on kaksi kuormaa jakamassa, niin eivät joudu niin tiukille.

Mutta riippuu käyttötarpeesta, kuinka paljon toisesta akusta on hyötyä.

-Paavo

1871
Tekniikkaa/Rakentelua / Sähköä vinssille ?
« : Tammikuu 23, 2004, 15:36:35 »
Moi,

jos käyttö on satunnaista ja todennäköisesti vähän kerrallaan, niin mielestäni toinen akku ei ole välttämätön, jos se olemassaoleva akku on kunnossa. Toisen akun kanssa vinssille saa tietty varmemmin riittävän määrän ampeereja, ja niitä riittää pidempään olipa laturi mimmonen tahansa, mutta yhdelläkin siis pärjännee kevyessä käytössä, jos auto ei ole ovia myöten savessa tai suossa.

-Paavo

1872
Tekniikkaa/Rakentelua / Sähköä vinssille ?
« : Tammikuu 22, 2004, 16:57:28 »
Moi,

toisen akun kannalla olen minäkin, laitat vaan rinnan ne, ja paksua piuhaa akuille ja vinssille. Laturia tarvinnee alkaa isontelemaan vasta jos aikoo etetä pidempiä matkoja vinssin voimalla, ja sitten kannattaa myös laittaa vinssille jäähdytystä, sulaa kait se sekin jos tunnin vinssaa, se 400-500A muuttuu tietty joiltain osin lämmöksi moottorissa.

Mullakin on Oulun vanhan range-mafian suunnittelemat käyttökytkimet, keulassa on ulkokäyttö ja kojetaulussa sisäkäyttö, erittäin toimiva ratkaisu, edellyttää kevyen kontrollilogiikan tekoa (6 relettä), lisätietoja löytyy tarvittaessa.

Kuva keulan kytkimistä:
http://stiletti.wipsl.com/albums/album22/DSC02557.sized.jpg
Ne punainen ja vihreä nappi sen mustan laatikon takana. Kaukosäätimen siirsin myös tuohon boksiin, mutta sitä en aio koskaan tarvita, kiinteät napit ovat pirskatin hyvät.

Sisäkytkin:
http://stiletti.wipsl.com/albums/album22/DSC02558.sized.jpg

-Paavo

1873
Moi,

Lainaus
Eikö se CD-vaihtaja ole ollut sulla jo pitkän aikaa projektilistalla?


Joo on se mutta meidän mekaanikko on välillä aika laiska... Sain kuitenkin levyt siitä pois, ja pieniä toiveita on myös laitteen toimimisesta, en kuitenkaan enää uskalla laittaa siihen alkuperäisiä levyjä, pitää polttaa käyttökopiot mutta en ehtinyt eilen aihiokauppaan.

Lainaus
Missäs teillä on kokoontuminen kun on noita ajopäiviä parin viikon välein? Missäpäin Oulua olette käyneet päristelemässä? Vois joku kerta miettiä mukaan lähtöä...


Iinatin moottoriurheilukeskuksen ympäristössä on yleensä ajeltu parillisten viikkojen lauantaina noin klo 14 alkaen, näin talvisaikaan ei välttämättä ihan säännöllisesti, joten jos lumien aikaan olet lähdössä mukaan niin kannattaa varmistella (täällä foorumilla, mailitse tai puhelimitse tai jotenkin) että muitakin (autoja) on tulossa, offaus(kin) on hauskempaa porukassa.

Niin ja tervetuloa mukaan! Ajopäiville mahtuu useammansorttisella kalustolla, myös vakioautolla, ja jos ei vaikka omaa autoa olekaan, niin muiden kyytiin mahtuu, vaikka oikeastaan autojen ulkopuolelta näkee homman parhaiten, ja kyytiin voi sitten hyppiä aina tarpeen mukaan.

-Paavo

1874
Yleistä keskustelua / Helposti
« : Tammikuu 18, 2004, 21:26:31 »
Ilmeisesti liikavauhtia ei sitten ihmeemmin tarvinnut katua, ohjausvarsi lähti irti huomattavasti oletettua helpommin, toinen sokka lähti melkein käsin irti, ja toinenkin pienen suostuttelun jälkeen (teräsnaula lenkistä läpi ja vääntöä), muterit irtosivat temppuilematta ja kartio erittäin kevyen naputtelun tuloksena.

Varaosa varren nivelestä vaan olikin kierteen rikki, joten en saanut vielä "uutta" vartta paikoilleen, mutta varapääkin löytyi, jospa sitten huomenissa saisi hilut paikoilleen.

Ja kun vaatetta laittoin soppelisti päälle, ei edes ehtinyt palella, eli aika pikainen remontti.

Samalla tuli irroitettua autosta CD-vaihtaja, joka alkoin mököttämään maijalammen safarilla, kun se putosi pari kertaa mäkiä ylös hinkatessa, raajärvellä se vielä kesti lattialle tippumisia, mutta ilmeisesti liika on liikaa sillekin. Mutta jospa siitä sais edes levyt ulos, ovat vielä ihan orkkislevyjä kun kukaan ei ole viitsinyt polttaa tuplia niistä...

-Paavo

1875
Yleistä keskustelua / Mulla kans...
« : Tammikuu 18, 2004, 16:57:15 »
Nimittäin pientä laittoa, kävin päivällä  perheen kanssa laavulla paistamassa makkaraa, ja ajelin hieman reippaan oloisesti kohti kalimenojan yli menevää siltaa, no tiellä oli lunta aika lailla, eikä rengas pitänytkään, kun vauhtia oli alaspäin taittuvassa mutkassa liikaa, ja kolautin apparin puoleisen eturattaan aika voimalla sillan kaiteeseen...

No, onneksi siinä oli kaide, muuten oltais voitu mennnä aika jyrkkä luiska alas, ja olis saattanut tulla pahempiakin vaurioita, nyt vanteeseen tuli pieni kolo (kosmeettinen vamma, ei haittaa mitään) ja akselin edessä oleva ohjausvarsi meni pahasti luokille, ja nyt pitäis lähteä tekemään katumusharjoituksia eli repimään se irti ja oikomaan, onneksi ei ole kovin kylmä, pakkasta vaan paritkympit.

Niin ja ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin, auton alle kurkkiessa taisin löytää syyn etupäätä jo jonkin aikaa vaivanneisiin lieviin kolinoihin, iskarin alapää on kuskin puolelta ihan löysällä, josko kiristelis sen sitten siinä samalla.

-Paavo

Sivuja: 1 ... 123 124 [125] 126

Sivu luotiin 0.071 sekunnissa. 22 kyselyä tietokannasta.