OFFROAD OULU

Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Tarkempi haku  

Uutiset:

Hauskaa ja haasteellista maastoautoilu kevättä toivoo OffRoad Oulu ry.

Kirjoittaja Aihe: kuka opettais?  (Luettu 3135 kertaa)

oska80

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 22
    • Profiili
kuka opettais?
« : Syyskuu 11, 2005, 12:57:25 »

kukas  opettais ozin käyttöä? ku ei ite tajua mitään siitä.
Kirjattu

ttimonen

  • Valvoja
  • Newbie
  • ***
  • Viestejä: 545
    • Profiili
    • http://koti.mbnet.fi/terot/
kuka opettais?
« Vastaus #1 : Syyskuu 11, 2005, 18:32:55 »

Minkälaista ongelmaa ?
Kirjattu

Paavo

  • Valvoja
  • Newbie
  • ***
  • Viestejä: 2500
    • Profiili
kuka opettais?
« Vastaus #2 : Syyskuu 11, 2005, 21:53:20 »

Ozissa on hemmetin hyvä helppi, kannattaa kahlata se läpi enstex.
Kirjattu

Hande

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 1706
    • Profiili
kuka opettais?
« Vastaus #3 : Syyskuu 12, 2005, 07:47:49 »

Lainaus käyttäjältä: "Paavo"
Ozissa on hemmetin hyvä helppi, kannattaa kahlata se läpi enstex.

Sanoo mies joka taitaa Lontoon.
Juu itse ainaskaan en ole saanut mitään irti tuolta helpistä  :(
Voishan sitä taas talvenakana katsoo oliskos ajankohtaista järjestää kurssi jos ei perun niin ainaskin jatko  :wink:
Väliajalla kahvia ja pullaa...
Kirjattu
On t

Paavo

  • Valvoja
  • Newbie
  • ***
  • Viestejä: 2500
    • Profiili
kuka opettais?
« Vastaus #4 : Syyskuu 12, 2005, 09:54:47 »

Jos ei RTFM:stä (riid tö fukin manual) ole apua, niin sitten kannattais ehkä harkita varovasti hieman tarkempaa kysymystä, vrt. millaisia neuvoja saa jos kysyy että "mun auto ei toimi, enkä ymmärrä mikä sitä vaivaa".

Siis oikeesti, tätä palstaa lukee useampi jotka osaa ozin vähintään kohtuullisesti, joten tietoa pitäis kyllä löytyä, mutta kannattaa muistaa vanha perussääntö että tekemällä oppii.

-Paavo
Kirjattu

oska80

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 22
    • Profiili
kuka opettais?
« Vastaus #5 : Syyskuu 12, 2005, 16:36:41 »

joo tuo lontoon kieli on mullekki aivan hepreaa...

aluksi pitäis ainaki saaha näkyyn oma sijainti siinä ruutulla.
en vissiin osaa laittaa oikeita asetuksia tuon gps-hiiren kans?
Kirjattu

Paavo

  • Valvoja
  • Newbie
  • ***
  • Viestejä: 2500
    • Profiili
kuka opettais?
« Vastaus #6 : Syyskuu 12, 2005, 17:51:15 »

File -> Configuration (Alt-C) ja sieltä COM ja GPS välilehdet.

COM-välilehdelle pitää laittaa GPS:n käyttämä sarjaportti.

GPS-välilehdellä kerrotaan merkki ja malli, GPS-hiirille esim. NMEA only / All Makes.

Jos sulla on oziin kalibroitu kartta ja oot sen alueella, niin Moving Map -> Start NMEA Communication alkaa kuuntelemaan GPS:ää ja näyttämään sijaintia kartalla. Stop NMEA Communication vastaavaasti lopettaa tuon.

KKJ toimii vain rekisteröidyssä versiossa, jos ozia meinaa oikeesti mihinkään käyttää sen hankinta on erittäin suositeltavaa.

-Paavo
Kirjattu

oska80

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 22
    • Profiili
kuka opettais?
« Vastaus #7 : Syyskuu 12, 2005, 21:58:19 »

kaikki nuo jutut pitäis olla konnosa.

ei vaan näy mitään tuossa kartalla, on vaan tiekartta joka on kalibroitu.
kalibrointi koordinaatit otin karttapaikasta, ei niin tarkka mutta kuitenki.


alhaalla lukee: vierivä kartta on päällä.
vieressä pari pistettä sininen ja vihreä
Kirjattu

ttimonen

  • Valvoja
  • Newbie
  • ***
  • Viestejä: 545
    • Profiili
    • http://koti.mbnet.fi/terot/
kuka opettais?
« Vastaus #8 : Syyskuu 13, 2005, 07:34:30 »

Ainakin aluksi sinun pitäisi saada ohjelma "juttelemaan" sen hiiren kanssa, joten kokeile että Ozi saa sitä NMEA-dataa.
Eli aluksi laita NMEA kommunikointi päälle ja tarkista sitten välilehti:

Kartan vieritys -> Näytä NMEA sisään & ulos

Jos nyt vilistää dataa niin yhteyspuoli pitäisi ainakin olla kunnossa.
Jos ei, niin kokeile pudottaa nopeutta Konfiguroinnin COM-välilehdeltä.

Ettei vain ole astuksista laitettu nuolen väriksi sama mikä kartan pohja ja ei siitä syystä näytä paikkaa  :lol:
Kirjattu

oska80

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 22
    • Profiili
kuka opettais?
« Vastaus #9 : Syyskuu 13, 2005, 09:50:23 »

eipä kirjota mitään tuonne: näytä NMEA sisään&ulos,
mutta hyperterminaali kirjoittaa niin pirskuttiesti...


koitin muuttaa nuolen väriäki..ja nopeutta..
Kirjattu

Paavo

  • Valvoja
  • Newbie
  • ***
  • Viestejä: 2500
    • Profiili
kuka opettais?
« Vastaus #10 : Syyskuu 13, 2005, 09:56:38 »

Hyperterminaaliin siis tulee "selväkielisiä" NMEA-sanomia?

Laita taan ozissa portin asetukset samoiksi kun hyperterminaalissakin. Eli portin numero, nopeus ja data- ja stoppibittien määrä. Ja muista sulkea muut ohjelmat kun käytät ozia, jos portti on auki vaikka siinä hyperterminalissa niin ei ozi saa sitä toiseen kertaan avattua.

-Paavo
Kirjattu

oska80

  • Newbie
  • *
  • Viestejä: 22
    • Profiili
kuka opettais?
« Vastaus #11 : Syyskuu 13, 2005, 10:26:12 »

kiitos kaikille..
nyt rupes pelittään, nopeudet oli väärin...

jännä vaan että gps:än paketissa luki baud rate 9600, ja laitoin 4800
nii rupes toimiin...
Kirjattu

Paavo

  • Valvoja
  • Newbie
  • ***
  • Viestejä: 2500
    • Profiili
kuka opettais?
« Vastaus #12 : Syyskuu 13, 2005, 22:15:25 »

Moi,

4800 bittiä sekunnissa on NMEA standardi.

-Paavo
Kirjattu
 

Sivu luotiin 0.059 sekunnissa. 50 kyselyä tietokannasta.